По време на турнето си в САЩ Валя Балканска е призовавала всички българи, живеещи отвъд океана да се завърнат в родината, защото „България е уникална и незабравима страна". Това сподели самата народна певица, цитирана от „Фокус". Космическият глас се завърна само преди дни от едномесечното си турне с гайдаря Петър Янев в САЩ и Канада.
Концерти са били изнесени в няколко големи градове. По нейните думи, българите, които живеят и работят в чужбина, са ги посрещнали с много радост и вълнение. „Едни се смееха, други плачеха от радост, носталгията по родината им е голяма. Тези, които са там, мислят как да се върнат, а тук пък мислят как да отидат в чужбина", каза Балканска и допълни, че много от тях са споделяли, че им липсва родината и мислят след време да се върнат отново и завинаги да останат да живеят в България. „Бяха толкова щастливи и доволни от нашето присъствие и от концертите, и много хора казаха, че това лято ще дойдат в България специално за Роженския събор, защото са жадни за български фолклор", допълни още Валя Балканска.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Дано Валя не се е излагала че вече не може да пее. Това е като комара-трябва да осъзнаеш кога да спреш за да не ти се смеят..ха.ха

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I