Станаха ясни победителите от Хекатона, който се проведе в Смолян. Залата в Общината се превърна в един истински младежки хъб по програмиране и визуални изкуства. На първо място се класира идеята на Професионалната гимназия по приложни изкуства за изработване и програмиране на Арт ателиета. На второ място е отборът на ПМГ с идея за сайт „Приключения под звездите". На трето място са ГПЧЕ „Иван Вазов" съвместно ПГМТ Пловдив с идея за Smolyan Tour.
Целта на състезанието бе създаване на среда за развитие на способностите на младите хора и децата в община Смолян в сферата на информационните технологии. Провокира се дългосрочна обществена ангажираност към развитието на тези умения и подобряване на уменията на деца и младежи да програмират, съобщиха главните организатори от НЧ „Бъдеще сега". Основната цел на проекта е да разкрие на учениците от Смолян необятния свят на програмирането и да ги стимулира да се развиват в тази област. Специфичните цели са свързани с провокиране на обществен интерес и приобщаване на общинските, неправителствените, училищните, родителските и др. организации и общности към развитието на ИТ уменията на учениците и децата.
Хaкатона се реализира благодарение на Виваком Регионален гранд с любезното съдействие на Община Смолян.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I