Екоинспекцията в Смолян започна проверки на естествените находища на мурсалски чай. Целта е да се установи спазва ли се забраната за събиране на лековитото растение дори за лични нужди, посочиха от РИОСВ. Мярката е въведена със заповед на министъра на околната среда и водите и е в сила за 2016 г.
Експерти от РИОСВ–Смолян и Държавното горско стопанство извършиха проверка в района „Мурсалица", село Мугла. Не са установени нарушения на забраната. Подобни проверки ще бъдат извършени и в други райони с естествено разпространение на вида до приключване на цъфтежа.
Нарушителите на забраната ще бъдат санкционирани с глоба от 100 до 1000 лв. или с имуществена санкция от 500 до 3000 лв.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Ами министърката каза общинска полиция да правите....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I