www.24smolian.com

Решено! Община Смолян покрива старите дългове със заем от 10 млн.лв.

четвъртък, 28 юли 2016 г.1коментара

Община Смолян ще покрие старите задължения, натрупани от предишното ръководство, с облигационен заем в размер на 10 млн.лв. На третия опит Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Николай Мелемов с 16 гласа „За" и 5 против. Групата на КРОС пък напусна заседанието в четвъртък.
Общата сума на облигационната емисия е за 10 млн. лева, а планираната лихва ще бъде в рамките до 4% . Срокът за погасяването му е предвиден до 12 години, а на лихвите-на всеки 6 месеца. Такси и комисионни ще бъдат по тарифи на Централен депозитар АД, инвестиционен посредник и др. Обезпечението му ще е под формата на залог върху бюджетната сметка на Община Смолян, по която постъпват собствените приходи и Общата изравнителна субсидия. Средствата ще бъдат използвани за рефинсиране на съществуващ дълг, като приоритетите за погасавяне на задължения са съгласно приложена справка на общинските съветници за състоянието на общинския дълг към 30 юни 2016 г.  при отчитане на контретните потребности, сочи в докладната си кметът Мелемов.  
Общинските задължения са 6,6 млн. лева, останали за плащане към „Инвестбанк" по кредита, взет преди два мандата за улици в Смолян. 3 950 000 лв. е безлихвеният кредит от финансовото министерство. Всички останали кредити–около 3,3 млн. лв. са от фонд „ФЛАГ" за изпълнение на проекти.
В края на март изтече споразумението с „Инвестбанк" и от 1-ви април главницата плюс лихвата месечно става близо 300 хил.лв.
24smolian.com


Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
28 юли 2016 г., 19:52

А съветниците си гласуваха по-големи заплати ...за да не осетят после вдигането на данъците де ,за изплащане на заема..

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН