Схемата „Не плащаме навреме", по която е работено от страна на екипа на бившия кмет на Девин Цветалин Пенков, ще бръкне сериозно в джоба на данъкоплатците в общината. 8-километров пътен участък между Девин и Фотиново е на път да излезе „златен" за местната хазна. Фирмата-изпълнител на проекта за изграждане на алтернативен път от местността „Лисичово" до разклона за село Нова махала осъди Общината за неплатени фактури за свършената дейност по договора. Само за обезщетения за забавените плащания върху главници ще трябва да бъдат изплатени 1 287 077 лева, решиха Окръжните магистрати в Смолян.
Общо два договора е подписала Общината за изграждане и реконструкция на пътния участък. Предмет на втория е била промяна на габарита на пътното платно от 6 на 8 метра ширина, както и промяна на конструкцията на пътната настилка. Общата стойност на двата договора била 11 209 834 лева без ДДС.
Неплатени към 15 март 2011 г. били задължения на Общината от 4 181 814.32 лв. Въпреки многобройните покани и водените разговори дължимите суми така и не били погасени до 19 юни 2014 година. Тогава от Общината превели сумите от 2 957 180 лв. и 1 094 701 лв. по две фактури. Обезщетенията по забавените плащания и остатъци по други фактури обаче ще костват над милион лева допълнителни разходи за местната хазна. Общината е осъдена да заплати и съдебните разноски в размер на 117 036 лева.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I