www.24smolian.com

По време на Събора: Ограничава се трафика през Рожен, автобуси от Смолян ще возят гости на всеки 15 минути

четвъртък, 14 юли 2016 г.0 коментара

Ограничава се временно транзитния трафик през прохода Рожен заради провеждането на събора. Ограничението ще важи от 6 ч. на 15 юли до 6 ч. на 18 юли в участъка от пътя Пловдив-Чепеларе-Соколовци-Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до село Соколовци, посочиха от Агенция „Пътна инфраструктура".
Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив-Смолян и Смолян-Пловдив. Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед-к.к. Пампорово-Смолян-Соколовци и обратно. През този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републикански път ІІІ-8641 Пампорово-Смолян.
Поради очаквания повишен трафик по път II-86 Пловдив-Смолян е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути: Пловдив-Кричим-Девин-Стойките-к.к. Пампорово-Смолян и Пловдив-Кърджали-Ардино-Смолян и обратно, посочиха от АПИ.
Община Смолян осигурява обществен транспорт до Роженския събор. Автобусите ще тръгват в 8,30 от автогара „Устово" на всеки 15 минути, веднага при запълване капацитета на превозното средство. За дните 15 и 16 юли последният автобус от вр. Рожен е в 24.00  часа и ще пътува до кв. „Каптажа". Последният автобус от кв."Устово" в посока Рожен е 23,30 ч. Последният автобус от Рожен към „Устово" на 17 юли е в 19.00 часа. Цена на билета в едната посока е 2 лв. Не важат карти за пътуване в масовия градски транспорт за пенсионери и други категории пътници. След кв. „Устово" пътниците ще се таксуват за градска линия по 1 лв. Важат и абонаментните карти.
24smolian.comИзпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН