За 40 евро на ден са работили ягодоберачките, които загинаха при зверска катастрофа на магистралата към Мадрид, разказаха за 24smolian.com работили на плантацията край село Иния, провинция Авила. Жените заминали преди седмица след като се прибрали, за да се видят с близките си и отпочинат.
Както 24smolian.com първи съобщи, автомобил с 11 нашенки бе пометен от ТИР при опит да пресече магистралата. Инцидентът станал около 17 часа в четвъртък. Жените се прибирали след края на работния ден. Гурбетчийките били натоварени в общо четири превозни средства. Последното от колоната било управлявано от жена от Мадан. Водачката не преценила добре разстоянието от приближаващия тежък камион и опитала да премина. Натовареното до краен предел превозно средство обаче не успяло да се изнесе навреме от платното и последвал сблъсък. На място загиват две жени от Неделино. Трета умира по-късно в болницата, посочи кметът на Неделино Боян Кехайов, позовавайки се на информация от посолството ни в Испания. Други три родопчанки са настанени в лечебно заведение, състоянието им е тежко. Загиналите са на възраст 39 и 42 години.
Пострадалите са били откарани с хеликоптери до болницата. „Дано са работили на трудови договори и са имали застраховки. Включването на медицински хеликоптер струва 25 000 евро на здравнонеосигурени лица", посочиха нашенци, живеещи в провинция Авила. Едноименният град се намира на около 120 километра от столицата Мадрид.
Жените са работили на трудов договор, имали са и застраховки. Консулът на страната ни в Испания е направил проверка на документацията на фирмата, наела работничките.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I