Чепеларе беше домакин на първото издание на форума Байк Експо България. В рамките на 3 дни се проведоха състезанията „Чепеларски Търкала", "Крос кънти олимпик", "Крос кънти Елиминатор" и Байк Експо България.
В надпреварата взеха участие общо 48 състезатели от цяла България. За пръв път у нас се проведе дисциплината "Крос кънти Елиминатор". При нея стартират едновременно четирима състезатели, които се изправят на пряка елиминация. За атрактивното състезание, специалисти изработваха няколко седмици първото технично трасе у нас, съобразено с изисквания на международния съюз по колоездене.
В рамките на форума се проведе и добиващото все по-голяма популярност състезание „Чепеларски Търкала". То е уникално с това, че включва планинско бягане, планинско колоездене, както и дисциплини за деца и хора с увреждания. Кметът на Община Чепеларе връчи грамоти и награди на ентусиастите в неравностойно положение, пожела им здраве и ги поздрави за борбения дух и хъс.
Трасето на състезанието „Чепеларски Търкала" бе с дължина 80 км и се състоя от 4 различни търкала, всяко от които започна и свърши на площад „Олимпийски". Дължината на всяка обиколка бе около 20 км.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I