www.24smolian.com

48 колоездачи се включиха в първото Байк Експо в Чепеларе

понеделник, 25 юли 2016 г.0 коментара

Чепеларе беше домакин на първото издание на форума Байк Експо България. В рамките на 3 дни се проведоха състезанията „Чепеларски Търкала", "Крос кънти олимпик", "Крос кънти Елиминатор" и Байк Експо България.
В надпреварата взеха участие общо 48 състезатели от цяла България. За пръв път у нас се проведе дисциплината "Крос кънти Елиминатор". При нея стартират едновременно четирима състезатели, които се изправят на пряка елиминация. За атрактивното състезание, специалисти изработваха няколко седмици първото технично трасе у нас, съобразено с изисквания на международния съюз по колоездене.
В рамките на форума се проведе и добиващото все по-голяма популярност състезание „Чепеларски Търкала". То е уникално с това, че включва планинско бягане, планинско колоездене, както и дисциплини за деца и хора с увреждания. Кметът на Община Чепеларе връчи грамоти и награди на ентусиастите в неравностойно положение, пожела им здраве и ги поздрави за борбения дух и хъс.
Трасето на състезанието „Чепеларски Търкала" бе с дължина 80 км и се състоя от 4 различни търкала, всяко от които започна и свърши на площад „Олимпийски". Дължината на всяка обиколка бе около 20 км.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН