www.24smolian.com

Делото за смъртта на Никола влиза в съда 9 месеца след убийството

петък, 29 юли 2016 г.0 коментара

Разследването за убийството на Никола Мавродиев вече приключва, а обвинителният акт се очаква да бъде внесен в съда в началото на септември. Това обяви за 24smolian.com окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.
Случаят с нелепата смърт на 24-годишния мъж на Стефановден миналата година разбуни духовете в областния град, който минава за спокоен откъм тежки престъпления. Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем за деянието 18-годишния Антон Петков, който в момента е с най-тежката мярка за неотклонение-„задържане под стража"
Припомняме, че кървавата драма се разигра на 27 декември 2015 г. Компаниите на Антон Петров и Никола Маврудиев се засекли около 5 часа сутринта на бул. „България" в Смолян. Броени часове преди това между двамата възникнал спор в местен бар. Конфликтът ескалирал на моста на пешеходната зона в центъра на областния град. Двамата си разменили реплики, последвало и сбиване, при което да лежи на земята в локва кръв останал 24-годишният Никола. Малко по-късно младият мъж умира в линейката на път към болницата.
В хода на разследването се установи, че Петков е нанесъл няколко удара с нож тип „пеперуда" в бедрата и един в коремната област на Мавродиев, като последният засегнал централен кръвоносен съд – коремна аорта. Приятелката на Петков се опитала да предотврати конфликта, но тя също е била ранена с ножа в бедрото, неволно от гаджето си.
Както вече писахме, Антон Петков бе задържан около един час след инцидента пред  болницата в Смолян, където е завел пострадалата жена, за да й бъде оказана медицинска помощ. Първоначално той е изхвърлил ножа, за да не бъде открит в него, но след това е съдействал и посочил пред разследващите къде се намира, съобщиха от прокуратурата. В хода на досъдебното производство са били разпитани свидетели, включително и пред съдия, назначена бе и съдебно-медицинска експертиза.
18-годишният Антон Петков чака делото срещу себе си в ареста. Окръжният съд отхвърли искането на обвинения в умишлено убийство смолянчанин за промяна на мярката му за неотклонение. Тя беше потвърдена и от Апелативен съд–Пловдив. 
В съдебна зала стана ясно, че кръвните проби на убития Никола са показали концентрация на алкохол и наркотични вещества. Изследванията на Антон също са установили въздействие на алкохол в комбинация с амфетамини и марихуана.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН