Широка Лъка е домакин на 14-тата Театрална академия за Деца в неравностойно положение. Миналата година участниците се  разходиха в приказния свят на Южна Африка и България, тази година са на пътешествия в древните индийски легенди, танци и песни, съобщиха организаторите. 90 деца от пет институции в страната се включват  в това приказно преживяване, в което могат да изразят себе си и да станат главни герои в тези истории, водени от 30 млади артисти от България, Индия и Холандия.  Великолепните класически индийски приказки от „Махабхарата" и "Панчатантра" вдъхновяват тазгодишното издание. Децата са активно обучавани от професионални хореографи, танцьори, музиканти и артисти в различни сфери и нива на богатата индийска култура: от традиционния индийски танц бхаратнатям, преподаван от гости от популярното индийско танцово и хореографско училище „Девмутра" до специалните ателиета по йога, бойни изкуства, музика, театър на маската, танцови игри, кукли, сценография и костюми, водени от млади български и холандски творци.
Очакват се концертни изпълнения по индийски класически танци и песни да бъдат представени от децата и професионалистите на 21 юли в центъра на Смолян и на 22 юли в центъра на Девин. Цялата програма на фестивала може да се види на 23 юли в с. Широка Лъка на специално построената сцена на открито в двора на училището.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I