www.24smolian.com

Връщат телата на загиналите гурбетчийки в неделя

четвъртък, 21 юли 2016 г.0 коментара

Телата на загиналите жени при тежката катастрофа в Испания ще бъдат транспортирани до България в неделя, съобщи кметът на община Неделино Боян Кехайов. Телата ще пристигнат с два различни полета от Испания, уточни той, цитиран от bTV.
Припомняме, че жените загинаха при тежка катастрофа на магистралата в района на Авила миналия четвъртък. Гурбетчийките били извозвани от плантация за ягоди след края на работния ден. В автомобила пътували 11 жени. Колата им била пометена от преминаващ ТИР в опит да се качи на магистралата. На място загиват две жени от Неделино, трета почива по-късно в болницата. Шест от жените са били настанени в различни лечебни заведения. Състоянието на най-тежко пострадалите вече се подобрява.
Както 24smolian.com първи писа, телата на загиналите Бисерка Ковачева, Милена Михайлова и Светла Карамитева се очакваха да бъдат транспортирани до края на седмицата, веднага след като упълномощени от близките техни колежки извършат разпознаването. Разходите ще бъдат поети от държавата, Община Неделино и работодателя на нашенките в Испания. Очаква се погребенията да бъдат в понеделник.
Трите жени оставят шест деца сираци.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН