Конфедерацията на българските писатели, филиал Кърджали направи своеобразен литературен десант в читалище „Иван Вазов" в китния родопски град Мадан, прикътан в диплите на планината.
Гостите бяха посрещнати от пълна зала, усмихнати в очакване лица. Местната поетеса, Светла Узунова, която е и заместник-председател на конфедеративната областна структура за региона, изнесе основната тежест на организацията по посрещането и гостуването на писателите от Източните Родопи.. Тя представи поетапно всеки автор, след което всеки един от тях запознаваше читателите с най-ярките образци от творчеството си, четеше свои стихове, откъси от книгите си или предоставяше мултимедийно изобразяване на интересни моменти от креативната си дейност.
Така известният родопски писател Христо Красин,  член на Националния Конфедеративен съвет, говори за последната си, десета книга „Коланджа", „сага за свършека на времето" и разказа увлекателни случки от своя богат живот.
Авторката на „Златноелечко" и творчески секретар на областната структура на Конфедерацията, Маргарита Павлова прочете приказка от новоизлязлата книжка за приключенията на щуреца.
 Двамата сатирици фейлетонисти в лицето на Христо Станчев, който е председател на местния филиал и Александър Щинков запознаха читателите с ярките си произведения, печелили им многобройни национални и международни награди.
Чрез мултимедийно представяне на двата фентъзи романа, „Утрото на осмия ден" и „Зачатие в бездната", писани с псевдоним Василиса Мей, Моника Атанасова, земестник-председател на филиала, успя да развихри въображението на публиката с фантастично-мистични сюжети. Третата й книга, която излезе тази седмица, романтично-приключенски джобен роман с фентъзи привкус - „Невъзможна връзка" е под псевдоним Лиса Мей.
Живеещата в Мадан авторка на историческия роман „Наследникът", Ася Минчева прочете откъси от творбата си, а поетесите Светла Узунова и Милена Белова зарадваха своите съграждани със стихове. Получи се непосредствен контакт с публиката, прочит на нови творби от местни автори и заявление за членство в Конфедерацията на българските писатели, филиал Кърджали от Христо Каменов, млад педагог.
На литературния десант присъстваше секретарят на община Мадан, г-н Бисер Минчев, който поднесе цветя и символични подаръци на авторите, под формата на великолепни образци от родопски кристали.
Разноските по престоя на творците в китния родопски град бяха поети от кмета на община Мадан, г-н Фахри Адемов Молайсенов, който заради безкористния си принос към дейността получи почетното звание "Благодетел на българската култура" от Конфедерацията на българските писатели, филиал Кърджали.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Поздравления за кмета Молаисенов! Повече такива държавници са нужни на България-да милеят за културата, да подпомагат творците! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Пиша разкази и подготвям книга! Как мога да стана член на тази писателска Конфедерация!...

    ОтговорИзтриване
  3. До пишещия колега: моля, обадете ми се на тел.:0885 88 11 91, Моника Атанасова, зам.председател на Конфедерацията. Имейл адрес: monenci99@gmail.com, поздрави!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I