Масовият брой между роми в „Устово" е станал след разногласия между роднини относно… отглеждането на прасета, научи 24smolian.com от запознати с причините за екшъна жители на смолянския квартал. Фамилията полагала грижи за няколко домашни животни в кочини в близост до постройките, където живее, което създало неудобдство за останалите представители на клана.
Както вече писахме, 14 полицейски служители са участвали в потушаване на масовото сбиване между роднини. Екшънът се е разиграл след полунощ на 4 юли, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В мелето са участвали мъже и жени. За осигуряване на реда и спокойствието се е наложило органите на реда да използват физическа сила и помощни средства. Никой от участващите в побоя не е потърсил медицинска помощ.
Причината за възникналия скандал е от битов характер, посочиха от полицията. След пристигане на място, от полицаите е констатирано унищожаване и повреждане на МПС, входна врата и прозорец на къща. 2 лица са задържани за 24 часа в РУ-Смолян и са съставени общо 15 акта. 12 от тях са по Наредбата за опазване на обществения ред, според която за нарушение на нощната тишина се налага санкция в размер от 50 до 2000 лева. Съставен е един акт по Закона за гражданската регистрация и един по Закона за българските лични документи. За противозаконно нарушаване на физическата неприкосновеност на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения по Закона за МВР е съставен един АУАН, а наказанието е глоба от 500 до 1000 лева. За повредения автомобил, входната врата и прозорец на къщата се извършва проверка. Няма пострадали полицейски служители, както и полицейски автомобили.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I