Родолюбивото Полковник Серафимово отбелязва и тази година традиционния празник  на селото Петровден с богата програма. „Не случайно тук се намира олтарът на родопската свобода. Защото именно тук изгря най-напред отвоюваната , в една от най-значимите битки на Балканската война –Свободата на Родопите. Серафимовци винаги са били хора с буден, горд и родолюбив дух –истински продължители на своите героични предци, отдали младостта и живота си за своя роден край. Истински продължители на делото на поколения родопчани, отстоявали българщината, нашата просвета и култура", каза при откриването на празника кметът на Полковник Серафимово Христо Мусорлиев. Той благодари на кмета Николай Мелемов, който помага да се разрешават проблемите на селото и се грижи за благоустрояването му. С още една гордост посреща празника си будното родопско село. Читалището „Отец Паисий" чества 90-годишен юбилей. По този повод има подредена изложба за успехите и историята на културната институция. Мусорлиев пожела на жителите на селото, с общи усилия, да направят Полковник Серафимово още по-привлекателно и красиво кътче, за да пребъде родното място, съхранило човешката доброта и достойнство.    
От името на Мелемов, заместникът му Марин Захариев поздрави жителите и гостите на селото с празника им. Той обяви, че по идея на градоначалника в селото ще бъде изградена чешма на място, където от 30-40 години тече вода с доказани качества и произход.  „Полк.Серафимово е с богата история и ценен принос в обществения и културния живот на Родопите. Посрещнете празника с достойнство и самочувствие. Пожелавам благополучие по домовете ви, професионални и лични постижения, оптимизъм и просперитет на селото. А това, че има много млади хора и деца означава, че те ще запазят духа на родопчанина и паметта на Полковник Серафимово",  посочи още в словото си  Захариев.   
След като бе открит празник, свещеник Димитър Одаджиев отслужи панихида в памет на легендарния полк.Владимир Серафимов и загиналите войни от 21-ви Средногорски полк, които със саможертвата си донесоха така жадуваната свобода за Родопите.
Празникът продължи с народно веселие и програма от читалище „Отец Паисий". Гости на събитието бяха общински съветници, кмета на Свежен Христо Енков и др.
24smolian.com 



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I