Плажът Крионери (студената вода от гръцки - б. р.) е  перлата на Тракийското море.  На 30 километра от "Маказа", плажът е с отличен пясък, плитък с постепенно нарастваща дълбочина е подходящ за всички възрасти и любители на водния спорт, и подходящ за почиващи от всички възрасти.  Гърците го предпочитат заради кристалната и лековита вода,  и широкия  плажа, българите заради спокойствието и сигурността, която е осигурена за малките деца.  Бийч бар „Аква" разполага с две детски площадки, баскетболно и футболно игрище на малки врати, 120 чадъра, душове и кабини за преобличане.  Разхладителни напитки, леки алкохолни, а  и с по висок градус се предлагат също в плажния бар. Наред със сандвичи и тостери  това лято хит са салатите от скариди и октопод. Всичко е прясно и вкусно приготвено.
От осем години плажът се стопанисва от Янис Албанис, гръцки предприемач превърнал мястото в райско кътче. До националния флаг на Гърция се вее гордо и знамето на България.
„Уважавам българите, вие сте наши съседи и приятели. Когато наех плажа под аренда, едни от първите посетили го бяха няколко семейства от Пловдив. Вече осем години всяко лято са тук, а с тях идват и техни приятели. Тази година си докараха и катамаран. Морето тук наистина предлага условия за водни удоволствия, уиндсърфинг, подводен риболов. Идват и семейства от Кърджали и Смолян, прави ми впечатление, че сте много възпитани като туристи, весели и сърдечни хора. Заради специфичния си химически състав, морето тук е и лековито, това го знам от стари хора, но вече е потвърдено и от лекари. Френски професори по дерматология са правили изследвания и е доказано. Нашите гърци го пазят в тайна, но тайна на Балканите. Тук всички сме като семейство, та и тайната си остава в семейство, всички го знаят" , допълва Албанис.
Разочарован е от последните новини, че и това лято през Маказа няма да пътуват автобуси.
„Имах готовност за изграждане на ваканционно селище, виждате тук море и гора създават великолепния условия за отдих, но ще изчакам с инвестицията, докато нашите и вашите управници решат въпроса",  разкрива бизнес плановете си Албанис.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I