Министърът на туризма Николина Ангелкова направи обиколка на Роженския събор. Тя разглежда щандовете на производителите. Пчелар пък подари на Николай Мелемов буркан мед като благодарност за отлично създадената организация на тазгодишния събор на Рожен.
Кметът заяви задоволството си от факта, че хората оценяват това, което се прави като организация на този събор. 

Вижте какво каза министър Ангелкова:

Страхотно впечатление има от събора, изключително много хора, музиката, гайдите, хората... Много ми хареса. Хареса ми това, че основно млади хора имаше. Около стотина хиляди души имаше на пръв поглед, цялата поляна беше пълна с хора. Което показва, че както самият събор „Рожен", толкова дълго чакан, миналата година за първи път възстановен от 9 г., тази година изключително добра организация, поздравления за Общината, за организаторите. Страхотно усещане! В разговорите с хората вчера също останах с такова впечатление. Надявам се и следващата година това да се случи и ние като Министерство на туризма ще продължим да подкрепяме всички такива събори, които съхраняват българските  традиции. Повече от 340 състава, снощи гайдите бяха уникални, певиците и певците, които пяха акапелно... Такъв дух, такава култура- това е, което радва много хората и със сигурност показва нашите традиции и обичаи, съхранява ги. Инициативата на Общината да се дари гайда на всяко дете, което иска да се научи да свири на този инструмент, е много похвална. Можем само да я насърчим. Само ние, хората може да съхраним
нашите традиции и да продължим да ги показваме на поколенията и на всички, които искат да ги видят.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I