Заместник-областният управител Андриян Петров се срещна с аташето по културни и образователни въпроси към посолството на САЩ в България Тами Палчиков и асистентката й Ваня Иванова. Той ги запозна с постигнатото до момента, основните цели, които си поставя областната управа в сферата на културата и образованието и предприетите дейности за реализирането им. Представи им културния календар и богатството на родопския фолклор, като ги покани да се присъединят към съборите, които насищат летните месеци.
Относно развитието на региона и основния поминък, Петров отбеляза, че туризмът, дърводобивът и дървообработването са гръбнакът на местната икономика, което до известна степен е предопределено от природните дадености и наличието на горски стопанства. Развитието на културата, съхраняването на традициите и местния фолклор са изключително важни, защото те са основният ресурс за отрасъл туризъм в област Смолян.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Смех. Стига глупости,тез не знаят какво говорят. По добре мелемов да посреща такива високи гости, щото поне е на ниво

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I