Състоянието на останалите пострадали се подобрява

Зверска катастрофа с трима загинали потопи Неделино в скръб. Три жени на 39 и 42 години от родопския град починаха в Испания след като ТИР помете автомобила, с който пътували.
Припомняме, че инцидентът стана миналия четвъртък около 17 часа българско време в провинция Авила. Кола с 11 души, която извозвала берачки на ягоди от Родопите след края на работния ден, се опитала да се качи на магистралата. Зад волана била жена от Мадан. Най-вероятно водачката не е успяла да прецени разстоянието от приближаващия тежък камион, претовареният автомобил не успял да се изнесе навреме от платното и последвал сблъсък. На място загиват две жени от Неделино. Трета почива по-късно в болница. Загиналите са Светла Карамитева, Милена Михайлова и Бисерка Ковачева. Други три жени са настанени в лечебни заведения в Авила и Саламанка, като състоянието им вече се подобрява, посочи за 24smolian.com кметът на Неделино Боян Кехайов.
Община Неделино е готова да поеме разноските по транспортирането на телата както и разходите по погребенията на трите загинали жени. Това решение бе взето на извънредно заседание на Общинския съвет в родопския град. Общината обяви и тридневен траур. До края на седмицата пък се очаква телата да бъдат траспортирани до Неделино. Към момента тече процедура по разпознаване на жените. Роднини на загиналите са изпратили пълномощно това да извършат приятели на родопчанките, които са работили заедно. От фирмата, осигурила работата на плантацията, са уверили, че ще поемат изцяло разходите. „С нас се свързаха и от кабинета на министър-председателя и също получихме уверение, че ще бъдем подпомогнати финансово при нужда. Благодаря на всички институции за бързата реакция и подкрепа", заяви за 24smolian.com кметът на Неделино Боян Кехайов.
Жените са работили на трудови договори, имали са и застраховки. От години са се занимавали със сезонна работа. Само преди седмица отново се връщат в Испания, за да берат ягоди. Получавали са по 40 евро на ден. Родопчанките оставят общо 6 деца сираци.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I