Марияна Б. е името на жената, която е била зад волана на колата, която бе помляна от ТИР на магистрала в Испания, научи 24smolian.com от познати на родопчанката. Жената е от Мадан. От месеци е работила заедно с други жени на плантация с ягоди. Преди седмица тя  и част от останалите в групата са се прибрали, за да се видят с близките си, след което отново заминават.
Припомняме, че в автомобила са пътували 11 жени. Три от тях са загинали, състоянието на други три е тежко.
Както първи 24smolian.com писа, три жени от Неделино са загинали при катастрофа в Испания, а други пет са тежко ранени и са в болница. Консулът в посолството ни в Мадрид Цветелин Цолов потвърди новината.
Трагедията е станала вчера около 17 часа на магистрала в района на град Авила, който се намира на 120 км от Мадрид.
Три микробуса и една кола превозвали български работнички от полето към квартирите им в Авила. При качването на магистралата обаче единият от бусовете, в който са пътували 11 българки, е пометен от ТИР.
„Инцидентът се е случил на шосе № 502, свързващ градовете Авила и Кордоба, близо до град Ниахара. Микробус, транспортиращ сезонни работници, шофиран от българка, се сблъсква с
тежкотоварен автомобил. Вследствие на което две от нашите съгражданки са починали на място, а малко по-късно третата е починала в болницата в Авила. При катастрофата има още 5 тежко ранени, като 2 от жените са в критично състояние, а три са с по-леки наранявания. Жената, която е управлявала микробусът, също е българка и е невредима”, обясни Цветелин Цолов, цитиран от БНТ.
Сред ранените има и жена в кома.
„Това беше един ангел”, каза пред bTV съпругът на 39-годишната Милена Михайлова. Тя отивала на гурбет за десета поредна година. За последно двамата се чули вечерта преди трагедията. Когато разбрал, че жена му е починала, Бойко Михайлов се сринал: „Това беше всичко. Животът ми свърши тотално”.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I