Признаха вземанията на ББР от Общината за лифта на Мечи чал

1 120 156 евро ще трябва да върне Община Чепеларе за строително-монтажните работи за реконструкцията и модернизацията на седалковия лифт на ски-пистата на Мечи чал. Окръжният съд в Смолян призна вземанията на Българската банка за развитие, с които по договор от 2008 година и общо пет анекса към него са били отпуснати 1 500 000 евро на публично-частното дружество „Чепеларе курорт", чийто поръчител е била Общинската администрация по времето на предишните кметове Георги Попов и Тодор Бозуков.
Заради необслужване на вноските по главницата и лихвите в размер на до 3,5 процентни пункта, кредитът стана изискуем. Според договора заемът е с краен срок ца изпълнение до 17 септември 2018 година.
„Община Чепеларе, представлявана от Тодор Бозуков, трябва да заплати на Българската банка за развитие, разноски по делото в размер на 140 937 лева", се посочва в решението на окръжните магистрати в Смолян.
Припомняме, че Община Чепеларе имаше 49% участие в обявеното в несъстоятелност дружество „Чепеларе курорт". Срещу заем от 1.5 млн. евро „Чепеларе курорт" беше заложено пред банката заедно със свои активи-земя и сгради, а като поръчители бяха вписани партньорите в публично-частното дружество – община Чепеларе и "Родопска инициатива", заедно с фирмите съдружници. Кредитът беше обявен за предсрочно изискуем в края на 2013 г.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I