www.24smolian.com

Неджми Али: След 2020-та бюджетите на общините ще се формират в зависимост от това как са усвоявани парите на европейския данъкоплатец

неделя, 14 август 2016 г.0 коментара

След 2020-та година формирането на общински бюджети ще става през призмата на равносметката как и по какъв начин са били използвани ресурсите на европейския данъкоплатец по време на двата програмни периода, заяви в евродепутатът Неджми Али в Рудозем. Той бе гост на празника за Деня на миньора.
„Имах възможност да присъствам няколко пъти в Рудозем, но днес ми е особено приятно. Когато избирахте вашия кмет, тогава нямаше дилема дали Румен Пехливанов ще бъде избран, защото през първия програмен период реализира най-успешната общинска програма в България. Той сам вдигна летвата за развитието на общината и гледам че оттук нататък прави последващи стъпки. Прави го кадърно с компетенция и капацитет", отбеляза представителят в Европейския парламент от Групата на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).
„Вие сте си избрали кмета и си го контролирайте и работете заедно. Защото в момента върви втори програмен период, който през 2020 година ще приключи. Аз като ваш представител искам да ви кажа нещо важно. След 2020 година няма да има програмни периоди, ще има друго формиране на бюджетите в Европейския съюз. Бюджет, ориентиран към резултатите – ще се направи равносметка как и по какъв начин са използвани  ресурсите на европейския данъкоплатец и той ще се съревновава не само с 264-те общини в България, а в рамките на 28 държави. Ще има съревнование в рамките на цялата общност", каза Неджми Али.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН