209 жители на региона са получили наказание „лишаване от свобода" само за м.г., сочат данните на националната статистика за област Смолян. За 33 лица магистратите са посочили присъди до 3 години, 101 родопчани пък е трябвало да излежат в затвора наказания до шест месеца. С пробация през 2015 година са се разминали 99 души.
141 лица от 18 до 39 години са били осъдени през 2015 година. 16 пък са наказаните от Темида на възраст между 14 и 17 години. Осъдените жени са 8, като най-голям е делът им във възрастовата група 50 и повече години - 50.0% от общия брой на осъдените жени, посочват статистиците.
Както вече писахме, 318 родопчани са с влезли в сила присъди след 300 приключени дела за извършени престъпления в рамките на миналата година.160 от тях са получили ефективни наказания, а 158-условно осъждане.
„През 2015 г. коефициентът на криминална активност е 316 на 100 хил. души от средногодишното наказателноотговорно население и се увеличава със 17.9% в сравнение с 2014 година. За страната коефициентът на криминална активност е 445.
Най-голям брой и относителен дял са осъдените лица за общоопасни престъпления  - 139. Спрямо предходната година техният брой се увеличава с 35%.
На второ място в структурата на престъпленията са тези против собствеността. Осъдените лица са 107", посочват статистиците. 23-ма жители на областта са били осъдени за престъпления срещу стопанството.
Спрямо 2014 г. намалява броят на осъдените лица за престъпления против правата на гражданите, против брака, семейството и младежта, против дейността на държавни органи и документни престъпления. За сметка на това се увеличава броят на осъдените за престъпления против личността, финансовата, данъчната и осигурителната система и против реда и общественото спокойствие.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I