През изминалите почивни дни на територията на ОД МВР – Смолян са извършени три телефонни измами с възрастни хора от областния град, съобщиха от полицията.
На 21.08.2016 г. в РУ-Смолян е получена жалба от 80-годишна жителка на гр. Смолян,  за това, че на 20.08.2016 г., около 10.00 ч. е получила обаждане на стационарния телефон в дома си от лице, което я въвело в заблуждение, че е доктор. Той съобщил, че дъщеря й е постъпила в болница и се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати сумата от 11 000 лева. Около 11.30 ч. потърпевшата е предала сумата от 5000 лева на непознато лице пред входа на жилището, в което живее. По-късно е разбрала, че е станала жертва на телефонна измама.
На 21.08.2016 г. в РУ-Смолян е получена жалба от 78-годишна жителка на гр. Смолян, за това, че на 19.08.2016 г. е получила обаждане на стационарния телефон в дома си от лице, представило се неин син, който е поръчал маслени радиатори за сумата от 10 000 лева. За да бъдат доставени, е необходимо да се внесе 30% от сумата. Около 12.30 ч. потърпевшата е предала сумата от 1300 лева на непознато лице пред входа на блока, в който живее. По-късно е разбрала, че е станала жертва на телефонна измама.
На 21.08.2016 г. в РУ-Смолян е постъпила жалба от 84-годишен жител на гр. Смолян, за това, че на 20.08.2016 г. е получил обаждане на стационарния телефон в дома си от непознато лице, което е заявило, че трябва да се предаде определена сума за капаро, за закупуване на климатици. Същият ден потърпевшият е предал сумата от 1000 лева на непознато лице пред входа на жилището, в който живее. По-късно е разбрал, че е станал жертва на телефонна измама.
Работата и по трите случая за измама продължава от служителите на РУ-Смолян.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I