www.24smolian.com

70 охранители ще помагат на пътните полицаи на пътя за Маказа, нова тежка катастрофа с участие на смолянска кола (снимки)

петък, 5 август 2016 г.0 коментара

Заради увеличения трафик към Гърция и зачестилите нарушения, Областна дирекция на полицията в Кърджали затяга контрола към граничния пункт "Маказа". Вчера загинаха двама румънски граждани, а днес – към 11.00 часа, отново имаше тежка катастрофа . Има пострадали, нанесени са щети на два автомобила - кърджалийска и смолянска регистрации (четете тук).
"Трасето към Гърция през прохода Маказа е един от най-натоварените и рискови участъци. Досега контролът на движението в тази отсечка беше само от КАТ - Пътна полиция. За да се гарантира по-голяма безопасност, към патрулиращите екипи се включват и 70 служители на Охранителна полиция", съобщи директорът на областната дирекция на МВР Венцислав Момчилов.
Както вече 24rodopi.com писа, наблюденията на пътните полицаи показват, че румънците са едни от рисковите шофьори. „Автомобилите, които пътуват от Румъния през България в посока Гърция, спазват правилата за движение в южната съседка заради строгите санкции там, но на българска територия почти всеки втори румънски водач е нарушител", твърдят наши водачи на МПС, който често пътуват за Гърция. Румънците се движат в пакет 3-4-5 автомобила заедно, по подобие на турските гастарбайтери. Карат с по-висока от допустимата скорост и не позволяват други моторни превозни средства да застанат между тях. Това е и основната причината за пътно-транспортните произшествия.
Статистиката сочи, че за седем месеца броят на издадените актове за пътни нарушения се е увеличил два и половина пъти в сравнение със същия период на миналата година.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН