www.24smolian.com

Кралят на Свазиленд с покана да посети Смолян

петък, 12 август 2016 г.1коментара

Негово величество Мсвати III, крал на Свазиленд и последният абсолютен монарх в Африка, се е срещнал с бившия външен министър на България и почетен председател на "Атлантическия клуб" Соломон Паси, съобщава „24 часа".
Според медиите в кралството аудиенцията се е състояла вчера в дворцовия комплекс в столицата Мбабане.Крал Мсвати III е получил от своя гост покана идната година да посети два български града – Смолян и Казанлък.
В Казанлък свазилендският монарх ще бъде гост на празника на розата. От Смолян пък кралят има специално приглашение за "Перелик джаз фест" - международно събитие, което се провежда всяка година в края на юли.Извън дипломатическата куртоазия Паси и Мсвати III са обсъдили международното положение и предстоящите избори за генерален секретар на ООН, както и ролите на Свазиленд и България в динамиката на регионалното сътрудничество.Соломон Паси е подарил на краля мускали с розова вода от България. В информациите от Мбабане не се посочва какви дарове е получил българският атлантик от монарха, прочул се по целия свят с бройката на жените си.
24smolian.com
На снимката: Негово величество Мсвати III, крал на Свазиленд (вдясно) разговаря с бившия външен министър на България Соломон Паси. СНИМКА: MBABANEPRESS
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
17 август 2016 г., 14:56

И за какъв ... ни е този крал. Да ни оправи финансите ли или ще стане 6001 посетител на шишаркфест или куртоаза ще го учи да плаче.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН