Негово величество Мсвати III, крал на Свазиленд и последният абсолютен монарх в Африка, се е срещнал с бившия външен министър на България и почетен председател на "Атлантическия клуб" Соломон Паси, съобщава „24 часа".
Според медиите в кралството аудиенцията се е състояла вчера в дворцовия комплекс в столицата Мбабане.Крал Мсвати III е получил от своя гост покана идната година да посети два български града – Смолян и Казанлък.
В Казанлък свазилендският монарх ще бъде гост на празника на розата. От Смолян пък кралят има специално приглашение за "Перелик джаз фест" - международно събитие, което се провежда всяка година в края на юли.Извън дипломатическата куртоазия Паси и Мсвати III са обсъдили международното положение и предстоящите избори за генерален секретар на ООН, както и ролите на Свазиленд и България в динамиката на регионалното сътрудничество.Соломон Паси е подарил на краля мускали с розова вода от България. В информациите от Мбабане не се посочва какви дарове е получил българският атлантик от монарха, прочул се по целия свят с бройката на жените си.
24smolian.com
На снимката: Негово величество Мсвати III, крал на Свазиленд (вдясно) разговаря с бившия външен министър на България Соломон Паси. СНИМКА: MBABANEPRESS
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. И за какъв ... ни е този крал. Да ни оправи финансите ли или ще стане 6001 посетител на шишаркфест или куртоаза ще го учи да плаче.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I