За поредна година Сдружение „Родопски хайдути" ще проведе т.н „хайдушко сборище" в дните от 26 до 28 август. Дружината ще събере членове от всички краища на Родопите над с.Орехово в местността „Сенево", до параклис "Вяра, Надежда и Любов". Домакин на мероприятието е Андон Шопов. Формата е изцяло за членовете на сдружението, а всеки който иска да присъства ще трябва да отговаря на строги изисквания, посочиха „хайдутите". На уреченото място ще бъде изграден лагер както и навеси при лошо време. Целта на сборището е да сплоти колектива на сдружението. Също така участниците да се пренесат максимално столетия назад, когато новите технологии не са били потребни.
„Цяла година всички ние чакаме с нетърпение  най-истинското изживяване, което не е свързано с комерсиална цел. По начина и условията на провеждане сборището няма аналог в цялата страна. В рамките на трите дни ще бъдат организирани хайдушки надпревари. Също така ще се направи курбан за здраве, а родопската гайда ще оглася простора", посочиха от сдружението.
24smolian.com 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Не става ясно каква точно е целта на тези хайдушки сборища! Всъщност за всеки нормален човек е ясно, че една група "по интереси" периодично се събира на пикник "за сплотяване на колектива" на различни "исторически" места, но не е ясно защо трябва останалите хора, които не са "хайдути" да знаят за това! Между другото не е вярно, че подобни "сборища" нямат аналог в страната - има и още как, погледнете всеки селски събор и ще се убедите в това! Хайде, приятно прекарване и не прекалявайте с "хайдушките надпревари" !

    ОтговорИзтриване
  2. Много, много харесвам хайдушки сборища за сплотяване на колектива и хайдушки надпревари с некомерсиална цел !

    ОтговорИзтриване
  3. А сплотяването с презерватив ли става?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I