В четвъртък се проведе среща между представители на Община Чепеларе, бизнеса и фирма „МИК 2010", чиито обект на дейност ще бъде разделно сметосъбиране на отпадъци. Срещата бе инициирана от г-жа Славка Чакърова - кмет на Община Чепеларе, с цел да се разясни въвеждането на разделно събиране на хартия от търговските обекти. Ще бъде изготвен график за дните, в които фирмата ще минава през търговските обекти, генериращи такъв вид отпадък, за да събира разделно хартията. Идеята е в нововъведената система за разделно събиране да се включат всички представители на бизнеса, а в последствие да бъдат обхванати административните учреждения и домакинствата на територията на града. На този етап ще се събира разделно само хартия, а в последствие ще се въведе и разделно събиране на останалите видове отпадък от опаковки - метал, пластмаса и стъкло.
Целта на общината е да се намали количеството на отпадъците, извозвани до Регионалното депо „Теклен дол", гр. Смолян, а с това и разходите за транспорт и депониране, които се плащат за тон депониран отпадък.
С въвеждането на разделно събиране на отпадъците, местната власт цели намаляване или запазване размера на такса битови отпадъци. Това може да се случи само, ако всички започнат да спазват ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО отпадъците си. Общината започва да създава условия за това.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I