www.24smolian.com

Адам Персенски: Обединяване в консорциум на златоградската болница с МБАЛ “ Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали?

петък, 19 август 2016 г.0 коментара

В Министерство на здравеопазването се разработва методика за прецизиране списъка на общинските болници в планинските и труднодостъпните райони, която е с идея да се увеличи допълнителното финансиране за лечебните заведения. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски на работна среща в Община Златоград, цитиран от пресцентъра на администрацията.
Темата е повдигната от кмета на Златоград Мирослав Янчев, който сподели основните проблеми, които се създават от липсата на достатъчно финансиране за стопанските разходи, което налага ежегодно болницата да се дофинансира със собствени приходи от общинския бюджет.
 Основен акцент на срещата била и идеята за обединяване в консорциум на МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов" - Златоград с МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски" АД - Кърджали. „Обсъди се и възможността МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов" да бъде база за специализация. Така ще се привлекат млади лекари в болницата, които ще имат възможност да работят, да получават възнаграждение и да специализират", се казва още в съобщението на общинската администрация на родопския град.
 Срещата е инициирана от кмета на Община Златоград Мирослав Янчев, като са били обсъдени и възможностите за подобряване и развитие на общинското здравеопазване. В нея взеха участие и председателят на Общински съвет Емилия Кръстева, общински съветници, д-р Личев – управител на МБАЛ „Проф. Д-р Асен Шопов" - Златоград, началник – отделения в лечебното заведение и директори на дирекции в общинска администрация.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН