Областните управители на Кърджали и Смолян - Илия Илиев и Недялко Славов, и заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов обсъдиха проектно предложение за насърчаване на селскостопанското предприемачество и свързаните с него сектори – хранително-промишленост, земеделска техника и др. в пограничните райони на България и Гърция. На срещата присъства и доц.д.р Светла Янчева,
заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив, с който администрациите ще си партнират при реализация на проекта. Неговото работно заглавие е „Агрогенезис", а целта – да се стимулират устойчиви бизнес-инициативи в земеделието чрез подкрепа на стартиращи и вече съществуващи предприятия от бранша. Предвижда се създаване на гъвкави бизнес-инкубатори в трансграничната зона, които да подпомагат производителите и да им предоставят информация и консултации в сферата на техниката, маркетинга и др. Проектът ще помогне на фермерите да предлагат продукти с уникална местна търговска марка и ще намали отрицателното влияние върху околната среда на използваните огромни количества гориво за транспорт на храни от големите снабдителни вериги.
Партньори по проекта ще бъдат областните администрации на Кърджали, Смолян и Хасково и гръцкият регион Източна Македония и Тракия.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I