www.24smolian.com

Общината чака заявления: Всяко дете от Смолян, на коeто родителите нямат финансова възможност, ще получи безплатно гайда!

вторник, 2 август 2016 г.0 коментара

Продължава инициативата обявена от кмета Николай Мелемов да се дарява гайда на всяко дете, което има желание да изучава инструмента, но родителите нямат възможност да го закупят, съобщиха от Община Смолян. За  целта е необходимо единият от родителите да подаде заявление до Кмета на община Смолян, в деловодството на общината. Заявлението може да се подаде и на имейла на община Смолян:  obshtina_smolyan@abv.bg. В него е необходимо да се запише името на детето и съответния Гайдарски състав, школа, учител, където е  записано за обучение. Към заявлението трябва да е приложена и информация за доходите на членовете на семейството.
След Роженския събор през 2015 г. и 2016 г. се наблюдава повишен интерес към обучение за гайдари. Кметът обяви, че ще подкрепи децата, които искат да станат гайдари, а нямат възможност да имат инструмент, защото семействата са им социално слаби или безработни.  Основното, заради което се прави тази инициатива е да се съхрани българският фолклор.    
Инициативата се отнася за децата с адресна регистрация, живущи или учащи в община Смолян.
Всички занаятчии, фирми, физически лица, неправителствени организации, институции и други, които искат да се включат в инициативата и да дарят гайда са добре дошли и могат да се свържат с общината, посочиха от местната администрация.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН