www.24smolian.com

Програмата за заетост: Препитание за 124 безработни в рамките на 5 месеца

вторник, 27 септември 2016 г.2коментара

Регионалната програма за заетост и обучение на област Смолян за 2016-2017 година беше съгласувана и одобрена на заседание, ръководено от заместник-областният управител Тодор Бозуков. Участваха Фани Николова от ДРСЗ-Пловдив, представители на бюрата по труда, представители на общините, Неправителствени организации, работодателски организации, синдикати, представители от Дирекция „Инспекция по труда" и експерти от Областна администрация Смолян.
 „Предложението за Регионална програма е изготвено въз основа на предложенията на областната и общинските администрации по утвърден със заповед образец от министъра на труда и социалната политика. До указания срок, който беше 20 септември, са постъпили общо единадесет броя проектни предложения от десетте общини и едно от Областна администрация-Смолян. Предложенията са предадени на председателя на комисията за последващо разглеждане и оценяване. Оценката се извършва по методиката, одобрена на предходното заседание на Комисията", посочи Бозуков.
Реалната възможност програмата да стартира е 1 ноември и ще бъде с продължителност 5 месеца, до 31 март 2017 година, като за този период ще бъдат наети 124 безработни лица в област Смолян. Размерът на исканите финансови средства по програмата е 307 536 лева. „Общата цел е разкриване на работни места за безработните лица от неравнопоставените групи на пазара на труда, повишаване на заетостта, намаляване на безработицата, повишаване качеството на работната сила в региона", заяви председателят на комисията и директор на „Бюро по труда"-Смолян  – Замфир Копчев. 
24smolian.com


Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
27 септември 2016 г., 16:05

Учат ги да вземат пари без да работят!!!

Анонимен
27 септември 2016 г., 16:21

Къде сте управляващи ? Та това трябва да са бройките за една община, а не за цялата област.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН