С началото на учебната година започва безплатното поставяне на силанти на децата в Смолянско, обявиха от Здравната инспекция.
Според Българския зъболекарски съюз процедурата е популярна като запечатване на зъбите, което ги предпазва от кариеси - предпоставка за ранни пломби и вадене на занемарените зъби, които не подлежат на лечение. Силантите ще се поставят на децата от 5 до 8 г. - в периода за смяна на шестите зъби. Безплатното силанизиране ще продължи до 20 ноември. Инициативата е част от националната програма за орално здраве на децата и в нея за област Смолян ще се включат 12 стоматолози. 
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I