www.24smolian.com

Избираме „Мис Родопи” 2016, победителката става рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци”

сряда, 21 септември 2016 г.0 коментара

„Мис Родопи" 2016 ще бъде избрана на Фестивала на киселото мляко в Момчиловци. Конкурсът ще се проведе на 24 септември. Победителката в престижния форум ще спечели 3000 лв. и ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци". Победителката и подгласничките ще получат възможност да посетят Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства, посочиха организаторите.
Както вече писахме, Фестивалът ще се проведе в дните 22-25 септември.
След конкурса фестивалната програма продължава с вечерен концерт с участието на Нелина и рок група „Атлас" .
И тази година Фестивалът се фокусира върху тайните за приготвянето на най-вкусните млечни продукти, а Родопа планина ще бъде огласена от най-добрите фолклорни ансамбли и групи, които ще представят красотата на народната песен. За доброто настроение на гостите са предвидени кулинарни състезания и изложения, конкурси и изложби. Всеки фестивален ден ще има изложение на местните производители на млечни продукти, дегустация на домашно приготвени кисело мляко и сирена и народно веселие на площада с фолклорни групи от Родопите.
Китайската култура и изкуство пък ще бъдат представени от китайския художник Лян Джън, който ще рисува своите феноменални 3D изображения върху стена от къща в Момчиловци.
Любителите на кулинарното изкуство ще могат да се насладят на Пътуващия кулинарен театър на Ути Бъчваров и да се запознаят с традиционното китайско кулинарно изкуство „карвинг", представено от Ци Тан. 
Творбите от Конкурса за детска рисунка на тема „Киселото мляко в моя дом" и Фотоконкурсът „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие" ще красят пространството пред площада на с. Момчиловци, а победителите ще бъдат наградени в последния фестивален ден.
Международният фестивал се организира от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, „Деми Травел" ЕООД, с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров" АД.
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН