598 пътни произшествия са възникнали на територията на областта през м.г., като спрямо предходната година броят им се увеличава с 15 %. ПТП с пострадали са 94, вследствие на тях леко ранени са 99 души, тежко ранени – 32-ма, а 8 души са убити. Това сочат данните на Националната статистика за област Смолян.
По брой на тежките катастрофи регионът заема 21-во място в страната, като основна част от пътните произшествия през 2015 г. са регистрирани в границите на населените места - 59 на брой, или 62.8% от всички произшествия в областта.
От общо пострадалите участници в движението най-много са водачите на моторни превозни средства - 61, или 46.6%. Ранените пътници и пешеходци са с относителни дялове съответно 37.4 и 16.0%, посочват статистиците.
В сравнение с предходната година, през 2015 г. броят на ранените деца и младежи до 17 навършени години се увеличава с 53.8%. Най-голям е броят на ранените на възраст между 15 и 17 навършени години - 8 или 40.0% от всички ранени деца и младежи в областта.
През 2015 г. най-много ПТП с пострадали са регистрирани през месеците септември - 16, август - 11 и юни - 10 ПТП. Броят на ранените е най-голям през месец септември - 27, юни - 15 и август и ноември - с по 12, а най-малък през месеците март - 4 и януари и февруари - с по шест ранени.
По дни от седмицата най-много пътнотранспортни произшествия са регистрирани в неделя - 18 с най-голям брой ранени лица - 23, или 17.6% от всички ранени в областта. 
24smolian.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I