www.24smolian.com

Николай Мелемов: Чрез образованието надграждаме демократичните традиции и търсим европейски измерения! На добър час, ученици!

четвъртък, 15 септември 2016 г.0 коментара

Скъпи деца и ученици!
Драги учители и родители!
На 15 септември детските градини и училищата, празнично украсени и с много настроение отварят врати, за да посрещнат своите възпитаници. В детските заведения и класните стаи отново влизат с трепет и китка цвете децата и учителите на България. За малки и големи тази дата е вълнуващо събитие, наситено с незабравими спомени, с радостни емоции и надежда за щастливо бъдеще на нашите деца.
На 15 септември 2016-та в община Смолян тринадесет детски градини, девет основни и две средни училища, две профилирани и пет професионални гимназии посрещат с готовност малчуганите и учениците от първи до дванадесети клас.
От тази учебна година ученици, преподаватели и родители са изправени пред отговорностите и задълженията, установени с новия Закон за предучилищното и училищното образование. Чрез него българското образование надгражда здравите си и демократични традиции и търси европейските си измерения, за да отговори на потребностите на времето и на идващите след нас поколения.
С общи усилия сме призвани да се справим с предизвикателствата и да постигнем целите на съвременното предучилищно и училищно образование.

Честит първи учебен ден на всички деца, ученици, преподаватели, просветни дейци и родители.
На добър час и сполука през учебната 2016/2017 година!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН