www.24smolian.com

Недялко Славов настоя пред министър Павлова: Повече жилища в Смолян в програмата за саниране

вторник, 13 септември 2016 г.0 коментара

Областният управител Недялко Славов постави ключови за региона въпроси по време на Регионалната среща за Южна България, проведена в Пловдив. Излагайки като аргумент климатичните и икономически условия в региона, областният управител предложи в Програмата за енергийна ефективност да бъдат отчетени тези особености, за да има възможност повече от многофамилните жилищни сгради в региона да бъдат санирани, независимо от това, че са по-малки, с по-малък брой отделни жилищни апартаменти. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова го увери, че през 2017 година  програмата ще продължи при същите условия, при положение, че бъде гласуван бюджет за нея от Народното събрание. Евентуални промени се предвиждат през 2018 година.
 Друга, засегната тема от Недялко Славов, беше свързана с финансирането на къщите за гости в селските райони, както и други неземеделски дейности, като той подчерта, че селският туризъм в област Смолян има потенциал и е източник на доходи за много домакинства в региона.
 Славов настоя Родопската култура и фолклор да намерят място в програмата и събитията в рамките на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. Предложението бе принципно подкрепено от министъра на културата Вежди Рашидов и кмета на Пловдив Иван Тотев. 
24smolian.com

  
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН