„Климатичните условия, чистият планински въздух и родопското трудолюбие са предпоставка за производството на екологично чисти продукти с богат вкус и аз съм уверен, че този сектор има потенциал за развитие в нашия регион. Местното земеделие и животновъдство се гради и предава на основата на местните традиции и майсторство през поколенията, то е било и все още е поминък за много домакинства. Родопските картофи, смилянският фасул, киселото мляко, планинският мед, билките, сладката от горски плодове са част от богатството на региона ни и са емблематични за област Смолян. Те привличат вниманието на туристите и са добили своята популярност, както в България, така и в чужбина. Заслугата за това е на всички Вас, местните производители!", заяви зам.-областният управител Тодор Бозуков при откриването на изложението „Подкрепяме българското" в Смолян.
Както вече съобщихме старт на камрпанията в областния град даде зам.-министърът на земеделието Свилен Костов.
В сградата на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" се проведе дискусия, на която местните производители и преработватели на земеделска продукция поставиха пред заместник-министъра на земеделието и храните и експертите от МЗХ проблемите и темите, които ги засягат. 
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I