www.24smolian.com

Три пожарни гасиха "огнена стихия” в центъра на Смолян

вторник, 13 септември 2016 г.0 коментара

„Пожарната през детските очи" бе мотото на детски празник, организиран в центъра на Смолян по повод професионалния празник на пожарникарите. Огнеборци демонстрираха техники за гасене на пожар и аварийно-спасителна дейност в центъра на областния град. В действие влязоха три противопожарни автомобила, както и друго специално оборудване.
Жителите и гостите на града имаха възможност да наблюдават техническите характеристики на 30-метрова автомеханична стълба и действия с режещи инструменти при спасяване на хора от катастрофирал автомобил, като участие взеха членовете на Доброволното формирование към Община Смолян.
Бяха подготвени различни забавни игри, свързани с пожарната - лабиринт, уцелване с кофпомпа, преодоляване на препятствия, в които взеха участие деца от различните възрастови групи, главно от детските градини, а младежите от Младежкия доброволен отряд (МДО) им помагаха.
За тези, които искат да творят, служителите от Ресурсен център – гр. Смолян бяха организирали различни ателиета, в които децата рисуваха и правиха колажи.
За всички участници в детския празник бяха осигурени подаръци и награди. 
24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН