Продължаваме инвестицията по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ в пътища и през този програмен период. С 25 млн. лв. от нея, в рамките на най-големия проект в това направление, пътят Пловдив – Асеновград ще бъде реконструиран в четирилентов, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя допълни, че ако няма обжалване, изпълнител може да бъде избран през месец октомври т.г. и реализацията на проекта да започне максимално бързо. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.
Освен тези средства, по линия на бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ има осигурено финансиране, благодарение на което в момента пътят Асеновград – Смолян се рехабилитира. Осигурени са допълнителни средства, с които се работи по тунелите и полутунелите, правят се обрушвания на скатовете на всички критични места, за да бъдат предотвратени свличанията, информира министърът. Тя обърна внимание, че трасето осигурява единствения достъп до Смолян и региона и предвид важността му е осигурен този допълнителен ресурс за инвестиции в общ размер на над 20 млн. лв., особено в района на Бачково, които са доказано необходими.
Очаква се дейностите да бъдат завършени до края на този строителен сезон, преди зимния период. След тази инвестиция, съгласно гаранционните срокове, изпълнителят ще поддържа трасето за период от 5 години. Той ще трябва да коригира и да изпълнява допълващи мерки за сериозните свлачища, които са в този район, информира Лиляна Павлова и допълни, че предвид структурата на скалата те са нормални и естествени. Регионалният министър съобщи, че се прави прединвестиционно проучване и е възложено в дългосрочен аспект да се проучи какви са възможностите за трета лента и уширяване на пътя в бъдеще. Към момента за нас е важно да довършим започнатите дейности, така че да направим пътя максимално безопасен, за да не се налага да го затваряме често, подчерта тя.
По линия на оперативната програма в Южен централен район ще бъде финансирана рехабилитацията и на трасетата Чирпан – Симеоновград, Стойките – Широка лъка – Михалково – Кричим, Кърджали – Мост – Манастир и Полски градец – Тополовград.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Рудозем-Смилян е затворен повече от година,ама никой нищо не казва

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I