По обвинителен акт на Районна прокуратура-Смолян е осъден Васил М., на 53 г., за противозаконно отнемане на лек автомобил от владението на собственика, без неговото съгласие и с намерението да го ползва, като деянието е извършено в пияно състояние, чрез използване на техническо средство, като е последвала повреда, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.
Васил М. е признат за виновен за това, че на 30 юли 2015 г. и на 17 август 2015 г. в гр. Смолян, отнел лек автомобил,марка „Тойота Рънър", като в пияно състояние катастрофирал с колата и причинил имуществени вреди в размер на 3 652 лева. Той е неправоспособен водач. Районен съд-Смолян го е осъдил на една година и осем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг" режим.
Васил М. работел във ферма край Смолян, помагал за отглеждането на стадо овце. Собственикът притежавал лек автомобил „Тойота Рънър", който използвал почти ежедневно. Понеже колата била амортизирана, той често я оставял на паркинг в гр. Смолян, без да я заключва. На 30 юли 2015 г. Васил М. минал покрай паркинга и видял автомобила. Той знаел чия собственост е и без да иска разрешение влязъл вътре, пуснал си радиото, извадил шише ракия и започнал да се черпи. След това решил да подкара колата в посока от гр. Смолян към с. Полковник Серафимово, като криволичел по пътя. Близо до строителна база край града, изгубил контрол върху колата, която паднала в крайпътна канавка. Той не успял да я подкара отново и се прибрал пеша в гр. Смолян. Очевидци подали сигнал в полицията. Установено е, че Васил М. е управлявал автомобила с 2,39 промила алкохол в кръвта.
На 17 август 2015 г. Васил М. отново видял същия автомобил на паркинга в гр. Смолян, като пак бил употребил алкохол. Влязъл в колата, намерил ключа и я подкарал, за да търси собственика. По пътя изгубил контрол над автомобила и на ул. „Кирил Маджаров" в гр. Смолян челно се блъснал в електрически стълб, който паднал и повредил близката метална ограда. След катастрофата Васил М. напуснал пътното произшествие, опитал се да избяга, но бил открит от собственика и била уведомена полицията. Установено е, че е шофирал с 2,23 промила алкохол в кръвта.
Васил М. е осъждан. Той се е признал за виновен и изразил съжаление за случилото си. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Смолян. 

24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I