www.24smolian.com

При комшиите: „Муле” отнесе 19 бона и рече „Мислех, че работя за брокер на имоти!”

петък, 14 октомври 2016 г.0 коментара

10 изгоряха от ало-мафията, един наказан със затвор

„Муле" на ало-мафията поиска по-лека присъда след като бе пратен зад решетки за 2 години от магистратите в Кърджали. В мотивите си Г.Г. посочил, че не знаел за кого работи в действителност, а бил нает като куриер на… брокер на недвижими имоти. Сумите, които прибирал от изплашените и преметнати по „жицата" кърджалийци пък били капаро за недвижими имоти, разказаха за 24rodopi.com запознати с делото „Вземах пари от измами, но не искам в затвора". Версията на Г.Г. обаче не трогна Окръжния съд, който потвърди наказанието на посредника при десет телефонни измами в региона.
В рамките на около 17 дни в периода 15 ноември-2 декември 2013 година, мъжът прибрал общо 18 795 лева от десет жители на областта. Измамените плащали за спешни операции на пострадалите си при ПТП деца, а сумите варирали от 500 до 5000 лева.
Г.Г. бил безработен. По обява в местна медия за продажба на печка, с него се свързал лицето „В", което обаче не желаело да купи уреда, а се представило за брокер на недвижими имоти, който имал нужда от свой куриер в региона, за да взема капарото за недвижими имоти срещу процент от сумите, разказал Г.Г. Само за първата си поръчка той прибрал 350 лева. Парите били част от 1200 лв., които взел от разтреперана кърджалийка, която му ги дала с мисълта, че са необходими за операция на сина й, който претърпял катастрофа. Останалата сума „куриерът на брокера" трябвало да отнесе и остави в местност край Велико Търново. Схемата била идентична и при останалите „капариращи имоти".
Г.Г. поиска ефективното му наказание да бъде заменено с условно. 

24smolian.com

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН