67-годишна жена отнесе условна присъда заради цигари без бандерол, съобщиха от прокуратурата. В дома на З.Е. от рудоземското село Чепинци са открити 2 680 къса цигари на стойност 1005 лева. Жената е осъдена в рамките на три дни в хода на незабавно производство. Тя ще плати глоба в размер на стойността на акцизните стоки без бандерол.
Районна прокуратура-Мадан е внесла и обвинителен акт по досъдебно производство срещу 42-годишния Х. Я., за държане на акцизни стоки без бандерол. По делото е установено, че на 1 март т.г. в избено помещение в родопския град, мъжът е държал акцизни стоки — алкохолни напитки - водни смеси на етилов алкохол - 45 броя пластмасови туби с вместимост от по 10 литра и 3 броя пластмасови туби с вместимост от по 3 литра или общо 456 литра етилов алкохол на стойност 3 633 лева, без акцизен бандерол, с неначислен акциз в размер общо на 2 297 лева, като случаят не е маловажен.
От януари до октомври 2016 г. в Районна прокуратура Мадан са били образувани общо пет наказателни производства по член 234 от Наказателния кодекс –за държане на акцизни стоки без бандерол, от които едно бързо производство, три незабавни производства и едно производство, образувано по общия ред. По  три от тях разследването е приключило, посочиха от Апелативна прокуратура Пловдив.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I