Районният съд в Смолян осъди просякиня да не доближава повече от 100 м от центъра на града в продължение на 20 месеца. След споразумение с прокуратурата, 29-годишната Христина Костова беше наказана за системно просене. Христина е добре позната в Смолян. Както вече 24smolian.com писа, всеки ден тя обикаля центъра на града и проси. Преди 3 години получава първата по рода си присъда в областта, а миналата година е осъдена за измама с фалшиви пари. Жената има пет деца. В момента тя се подпомага единствено с месечни помощи за децата й. Това посочи София Сиракова, директор в Социалното подпомагане. По думите й е имало отворени случаи затова, че ги използва за просия, но вече не го правела. На друго мнение са търговците в околните магазини. Според тях тя идва често около поликлиниката и влиза вътре, а сестра й води децата и проси с тях. Те самите са подписали декларации, че ако я видят в района ще сигнализират в МВР. Христина трябва да се регистрира два пъти в седмицата и да провежда срещи с пробационен служител. Ако бъде забелязана да проси на забранените от съда места, Христина има вероятност да попадне в затвора. Петър Шукеров, началник в пробационната служба в Смолян, заяви, че с нея се работи много трудно и вероятно е изгодно да влиза в ролята на неразбираща и трудносхватлива. „Срокът е доста голям – две години е ограничителната мярка. Не искам да съм лош пророк, но мисля че трудно ще устои през този период да не наруши мярката и е твърде вероятно да се стигне от замяна на пробацията с лишаване от свобода“, добави той. 
 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I