Общината получи Плакет от Министерството на младежта и спорта с благодарност за организиране на проявата

 За поредна година и в Смолян се отбелязва Световният ден на ходенето. Над 300 ученици, учители, представители от Община Смолян и спортни клубове се включиха в инициативата. През тази година Световният ден на ходенето в Смолян е определен за централно събитие в България. 
„Повече ходене, повече спорт и повече активност”. За това призова зам.-кметът Марин Захариев участниците преди да даде старт на инициативата. Той благодари на Българска асоциация спорт за всички /БАСВ/, на Даниела Керкелова, която отговаря за спорта в община Смолян и Сдружение „Фън ин дъ маунтин“, за организиране на проявата. Проф.Даниела Дашева от БАСВ връчи на Захариев Плакет от Министерството на младежта и спорта с благодарност за организирането на централната проява на Световния ден на ходенето`2016 г. Тя посочи, че за 25 –и пореден път се провежда спортната инициатива. „Смолян и общината са люлка на елитния спорт
през годините. Радвам се, че доста от елитните спортисти са тук. Имате прекрасен пример, който да следвате”, каза още проф.Дашева. Зам.-кметът получи и Поздравителен адрес от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. „За мен е удоволствие да поздравя всички жители и гости на град Смолян за включването им в Световния ден на ходенето. Приемете моите пожелания за успех на инициативата, чрез която се популяризира здравословния начин на живот и физическата активност. С дейността си Вие приобщавате все повече хора да се включат спортни събития от календара на БАКВ и развивате традициите на българския спортен дух”, посочва в поздравителния адрес министър Кралев. Плакет за заслужил деятел в областта на спорта беше връчен и на преподавателя по физическо възпитание Симо Молов. След официалната част беше даден старт на събитието. Походът започна от пешеходната зона на пл.”Свобода” до резерват „Амзово”. Времето бе слънчево и това допринесе още повече за настроението на ходещите. Доста участници бяха довели и
кучетата си на похода, който е около 4 км. Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 10 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, БАСВ, а на местно ниво-Община Смолян. Провежда се винаги през месец октомври. Както всяка година организаторите бяха подготвили томбола, викторина и много лакомства за участниците. Проявата е част от събитията, свързани с отбелязването на 104 години от Освобождението на Родопите и е включена в Спортния календар на община Смолян. 

 24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I