Допълнителни 480 хил. евро ще бъдат насочени към проекта за изграждане на ГКПП Рудозем – Ксанти, обявиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това стана ясно на второто заседание на комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014 - 2020 г.", което се проведе в Комотини, Гърция. Зам.-министър Деница Николова, която е съпредседател на Комитета за наблюдение коментира, че решението е изключително положително за сътрудничеството между двете държави. „Изграждането на граничния пункт е приоритет за нашата държава. Имайки предвид стойността на обекта и дейностите, които го съпътстват всички допълнителни средства са добре дошли, за да реализираме проекта качествено и в срок", заяви Николова. Според нея пунктът не само ще допринесе за нови възможности за икономическо развитие на пограничните региони, но е и важен за сигурността в контекста на напрегната политическа обстановка. Междувременно по време на заседанието областният управител на Смолян Недялко Славов представи проекта на бъдещия граничен пункт, който ще обслужва преминаващите автомобили, тежкотоварен трафик и хора. Той също изтъкна своята благодарност за решението да се увеличат средствата по проекта. Комитетът за наблюдение взе решение след приключването на националните съгласувателни процедури в двете държави, измененият програмен документ с включеното увеличение да бъде изпратен за одобрение в Европейската комисия. 

24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I