След прекъсване за повече от 20 години, емблематичният за смолянчани закрит плувен басейн отвори врати за посетители. „Благодаря на правителството и на премиера Бойко Борисов, който обеща пари за спорт – обещано и изпълнено", коментира кметът Николай Мелемов.
Припомняме, че при посещението си в края на август миналата година в областния град, при откриването на рехабилитирания Спортен  комплекс, министър-председателят се ангажира пред смолянчани, че кабинетът ще отпусне средства, за да бъде довършен и плувния басейн и обещанието е вече факт. През ноември м.г. бяха отпуснати близо 2 млн.лв., с които напълно се обнови и ремонтира спортното съоръжение.
Изцяло е реконструиран самият басейн, таванът на сградата, както и подовите настилки. Ремонтирани са съществуващите трибуни. Поставени са нови седалки и парапети. Подменени са всички инсталации в басейна и останалите помещения. Обновена е вентилационната система и цялата електрическа инсталация, водопроводната и канализационната мрежа.
Проектът осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорски спорт. Работното му време ще е от 10.00 до 20.00 часа. Цената за възрастни е 5 лв., а за деца-2 лв. При закупуване на карта за 20 посещения, възрастните ще плащат 70 лв., а децата–20 лв. Могат да се ползват карти, които са били закупени за басейна в СУ „Отец Паисий".   
Плувният басейн е направен по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25 м на 12.5 м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири.
Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка, обяви Мелемов.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I