www.24smolian.com

Филиалът на ПУ в Смолян откри 54-ата учебна година със 115 първокурсници

понеделник, 3 октомври 2016 г.0 коментара

„Щастлив съм, че от свое име и от името на кмета Николай Мелемов мога да ви поздравя с поредната 54-а учебна година, която откриваме. Филиалът на ПУ „Паисий Хилендарски" в Смолян е дал повечето от кадрите в средното образование, което по ниво и качество се нарежда от няколко години на едно от първите места в страната".  Това каза в словото си секретарят на община Смолян Момчил Николов, който бе гост на откриването на академичната учебна година във Филиала на ПУ. Той пожела на преподавателите да поддържат този висок стандарт, защото образованието е ключът към нашето бъдеще.
Над 500 са студентите във Филиала, като от тях 115 са първокурсниците, които се обучават по утвърдени и  акредитирани природни, хуманитарни, обществени и икономически специалности. Директорът Филиала проф.д-р Илиян Иванов вместо поздрав към преподавателите и студентите отправи обещание, че във втория по големина класически университет ще получат качествено образование и ще бъдат добри специалисти. Пловдивският университет го е имало, има го и пак ще го има, посочи в изказванията си ръководителите на университета.
Поздравления по повод новата академична учебна година отправиха областният управител Недялко Славов, зам.-ректорът на ПУ доц. Мария Стоянова, началникът на РУО Иван Муцевски и др. 
24smolian.com
      
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН