www.24smolian.com

В МБАЛ-Смолян: Безплатен скрининг за катаракта и глаукома

понеделник, 17 октомври 2016 г.0 коментара

Безплатен скрининг за катаракта и глаукома ще се проведе в Смолян в рамките на Национална кампания „Право на зрение", съобщиха от МБАЛ-Смолян.
На 19 октомври от 19 ч. в сесийна зала на Общинския съвет ще се проведе информационна беседа за катаракта и глаукома. Това са двете очни заболявания, основна причина за слепота сред възрастното население. Беседата ще изнесат д-р Галя Драгнева – началник на Очно отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" и инициатор на гостуването на кампанията в града, д-р Петър Янев, офталмолог в Очно отделение.
Целта на кампанията е предотвратяване на слепотата чрез информираност на пациентите и навременни прегледи. Всеки посетител на беседата, който е над 55 години, няма поставена диагноза или не е опериран от катаракта, ще получи талон за безплатен скрининг. Той ще се извършва впоследствие в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров", след задължително предварително записване на единния номер на кампанията – 070010126. Задължително условие за участниците в скрининга е да са присъствали на информационната беседа. 

24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН