Родител на 4 деца, не плаща издръжка на едното…

Родопчанин обвини майката на детето си, че не работи, а „раждала деца, единствено, за да получава помощи за тях". В същото време обаче, тя не изплащала издръжката за общата им дъщеря в размер на 100 лева.
Всичко това стана ясно в Окръжния съд в Смолян, където Д.Д. подала жалба срещу действията на държавен съдебен изпълнител по запор на банковата й сметка, където жителката на Рудозем получавала социалните помощи и майчинските си за четирите си деца. Най-голямото от тях е на 10 години и живеело при баща си. Д.Д. пък била осъдена да плаща издръжка на непълнолетната си дъщеря. Това довело и до действията на съдебния изпълнител, който запорирал сметките на многодетната родопчанка. Жената обжалва пред две инстанции с мотив за несеквестируемост на дохода й.
Според държавния съдебен изпълнител запорът е бил вдигнат, а от преведената сума за четирите деца в размер на 600 лева са отделени дължимите 100 лева за издръжка на детето, което е присъдено на бащата.
Окръжният съд в Смолян потвърди действията на държавния съдебен изпълнител, с които принудителното изпълнение е било насочено срещу обезщетение за майчинство, получавано Д. Д. за задължението й за издръжка в размер на 100 лв. Магистратите оставиха и без уважение искането за спиране на производството.
Според бащата на 10-годишното момиче, Д.Д. е в „трудоспособна възраст, но не работи, а ражда деца, за да получава помощи за тях, с които живее, без да се интересува дали детето им има достатъчно средства за живот". 24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I