Ударно върви изграждането на „Главна пътна комуникация" Смолян, най-големият проект на община Смолян за тази година. На инспекция, за да се запознаят как се извършват строително-ремонтните дейности, на обекта бяха инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, кметът Николай Мелемов, заместничката му инж.Мариана Цекова, представители на Областно пътно управление, фирмата изпълнител и всички заинтересовани страни.
„Общината положи огромни усилия, за да изпълни ангажимента по договора си с отчуждаването на имотите. Справихме се и този път до края на годината ще е факт. Смолян ще има една модерна пътна комуникация от „Бункера" в кв."Райково" до митницата с мостове, кръгови кръстовища и тунел, което от 35 години не се е случвало", коментира кметът Мелемов на обекта. 
Обходът на Смолян се изгражда с 30 млн.лв. Довършването на т. нар. "товарна магистрала" на областния град е включена в лот 14 за рехабилитация на път II-86 Асеновград - Смолян. Тя се прави заради очаквания увеличен трафик с предстоящото отваряне на ГКПП "Елидже" край Рудозем.
"Товарната магистрала", представляваща Обходен път на Смолян, е започната да се изгражда през 1979 г. Строителството е било разделено на 4 етапа. До 1990 г. са изградени участъка от Карлък-Смолян до Бункера в кв."Райково", както и около 3 км от разклона за с. Смилян в посока кв."Устово". През 2000 г. е изготвен нов проект. Не са завършени отчуждителните мероприятия, свързани със Закона за пътищата, Закона за държавната собственост и ЗУТ, за които е необходим голям финансов ресурс и проектът е бил замразен.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I